Äntligen!!!

Nu äntligen rullar det på med snickeriarbetena på Totties och jag kan koncentrera mig mer på arbetet med de svängda profilerna.

Men för att komma hit har det krävts en massa arbete. Till min hjälp att få igång tillverkningen av paneler och dörrar m.m har jag haft stor viktig nytta av Tomas Karlsson och hans studie i ramverkssnickeri. Tomas höll en workshop för oss snickare på Skansen, och han är också med som bollplank i mitt gästhantverkarprojekt. Som stöd i projektet har jag också fotografen/filmaren Tomas Wiedersheim-Paul och bygnadsantikvarie Marianne Strandin

I maj fick jag två praktikanter, Karolina Olsson och Kristoffer Fredriksen, från Hantverkslaboratoriet GU i Mariestad. Vi inledde och startade rent praktiskt med tillverkningen. Det har varit tidskrävande att få verktygen i stånd. För mig har det varit att med dessa praktikanter friska upp mitt finsnickeri och handlag med dessa verktyg.

Karolina & Kristoffer

Karolina och Karolina

Efter Karolina och Kristoffer fick jag anställa två snickare över sommaren. Philip Duniec, nu färdig med sin möbelsnickeriutbildning på Carl Malmsten LiU och Andreas Furuholm som där gått sitt första år. Med dessa två kunde det nu ske ytterligare steg och resultat. Andreas är nu tillbaka i skolan. I september har Erik Wedelin från Träakademin MU i Kramfors praktiserat. Till förstärkning i snickeriprojektet har Jim Rogefeldt som gått Carl Malmsten med Philip fått anställning. En erfarenhet vi gjort är att det krävs lite tid för att komma in i arbetet då det inte är särskilt vardagligt. Alla ovan nämnda, praktikanter och anställda är fantastiska och engagerade.

Bild2

Philip och Andreas

erikojim

Jim och Erik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s